Platform, futtatási környezet

Rendszereink fejlesztésénél elsőrangú követelmény a nagy terhelhetőség, kiemelkedő sebesség és megbízhatóság. Ahhoz, hogy a szerveren teljes kontrollt gyakorolhasson az alkalmazás a memóriakezelés, futó processzek, és az internetes kapcsolatok felett, mindenképpen gépközeli programozási nyelvet kellett választani. Fontos követelemény a skálázhatóság, a portolhatóság, azaz a futtathatóság az egyszerű pc-től a CDN szerver clusterekig. Az egyetlen olyan nyelv, ami minden követelménynek megfelel, az ANSI C. A modern ANSI C fordítók a processzorok pre-cachelési algoritmusát is figyelembe veszik, ezért a C-ben való fejlesztés lehetőséget ad még az assembly-ben fejlesztett alkalmazásoknál is hatékonyabb kódolásra, napjainkban a létező leghatékonyabb és legnagyobb teljesítményű programozási nyelv.
ANSI C fordító szinte minden létező UNIX operációs rendszer alatt elérhető, fordítható és futtatható. A felhasználói igények (a párhuzamos felhasználók számának) növekedése esetén a rendszert módosítások nélkül lehet fordítani és telepíteni egy az újabb igényeket kiszolgálni képes szerverre (vagy clusterre) (Solaris, UltraSparc). Alkalmazásaink kliens-szerver alapúak, ahol a szerver mindig egy UNIX alapú szerver, a kliens pedig bármilyen operációs rendszer alatt használható, amely rendelkezik webes felülettel.

Sebesség, terhelhetőség, skálázhatóság

A fejlesztett rendszereink egyik legnagyobb előnye az alacsony request idő. Amikor egy kérés beérkezik, nem kell futtató környezetet betölteni és inicializálni, mert az már fut és rendelkezésre áll, ezért a rendszereink átlagos request ideje 0.1-2 ms között mozog, ez a másodperc ezred részét jelenti. Ez más (PHP / Java) rendszerekkel összehasonlítva akár többezerszeres sebesség különbséget jelent. Mivel az alkalmazásainkat tudjuk fordítani többféle környezetbe (CGI, FastCGI, Daemon, AIO multithread), az aktuális feladat illetve kívánt terhelésnek megfelelően extrém széles határok között skálázhatók. A felhasználó számára ez leginkább azt jelenti, hogy nincs sehol várakozás, minden azonnal történik, ahogy elindít egy folyamatot, azonnal megjelenik az eredménye, minden várakozás nélkül. Tapasztalat, hogy a gyors rendszer a munkamorált is javítja. A skálázhatóság másik fontos aspektusa, hogy nagyon sok felhasználó egyidejű rendszerhasználata nem lassítja vissza a rendszert. (teoretikusan akár többtízezer felhasználó is tudja párhozamosan használni a rendszert annak lassulása nélkül)

Hatékonyság, Erőforrás igény

Az ANSI C-ben írt rendszer azonos feladatokat tekintve, egy PHP vagy más, interpreteres script alapú programozási nyelvhez képest akár 500x - 2000x, Java alkalmazásokhoz képest egyes esetekben akár 100-500x gyorsabban futnak. Ez azt jelenti, hogy a rendszer adott számítási teljesítmény mellett akár százszor annyi ügyfelet tud kiszolgálni mint a konkurens rendszerek. Egy kb 1000 munkahelyet üzemeltető vállalat ERP rendszerét akár egyetlen szerverrel könnyedén ki lehet szolgálni.

Webes kezelőfelület - korlátlan szabadság

A webes alapú kezelőfelületnek köszönhetően kliens oldalon szinte bármely operációs rendszer alatt használhatók az alkalmazások (akár mobil eszközökön is). A rendszer on-line mívolta miatt percrekész, friss információkat biztosít mindegyik telephelyen, a használatához csak internet kapcsolatra van szükség. A felhasználók biztonságos kommunikációját 128 bites SSL csatorna biztosítja, a listákat és bizonylatokat a rendszer PDF formában adja, azok szinte minden eszközön megnyithatók és eszköztől függetlenül azonos formában nyomtathatók. Mivel a rendszereink használatához csak egy böngészőre van szükség, az adott környezetben leghatékonyabb operációs rendszer vagy hardware kiválasztása egyszerű feladat. A webes felületet biztosítani képes számítástechnikai eszközök lényegesn olcsóbban beszerezhetők, mint komplett számítógépek, és a karbantartásuk is jelentősen kevesebb feladatot jelent a felhasználói oldalon. A rendszer könnyedén üzemeltethető akár ipari környezetbe szánt vékony kliensen is.
(A rendszer Apple iPad-on, vagy iPhone-on is problémamentesen kezelhető)

Többnyelvű felhasználói felület

Rendszereink igény szerint több nyelven kezelhetők, alkalmasak a nyelvekhez tartozó sajátosságok (akár külön menürendszer) megjelenítésére.

Megbízhatóság, stabilitás

Az ANSI C-ben írt rendszerek gépi kódra fordulnak, és nem használnak interpretert a futáshoz, nem függnek azoktól (nem futnak különbözőképpen különböző verziójú interpreter alatt, lásd php), és nem bírnak azok rossz tulajdonságaival, és biztonsági hibáival sem. A rendszer (kiépítéstől függően) egy vagy több futtatható file-t tartalmaz.