Platform, futtatási környezet

Rendszereink fejlesztésénél elsőrangú követelmény a nagy terhelhetőség, kiemelkedő sebesség és megbízhatóság ezért a leghatékonyabb programozási nyelvet, a SEI CERT C-t használjuk. Eljárás könyvtáraink saját memória kezelést, és string kezelést használnak, ezzel egyrészt kiköszöbölve a buffer underrun és input validation hibalehetőségeket, másrészt ezzel érjük el a leghatékonyabb és leggyorsabb futást. A rendszereink kliens-szerver alapúak, gépi kódra fordítva futnak UNIX alapú szervereken, a lehető legnagyobb hatékonysággal, könnyedén portolhatók bármilyen környezetbe.

Sebesség, terhelhetőség, skálázhatóság

A fejlesztett rendszereink egyik legnagyobb előnye az alacsony request idő. Amikor egy kérés beérkezik, nem kell a futtató környezetnek keretrendszereket inicializálni, és azokra várni, hanem azonnal futnak, ezért a rendszereink átlagos request ideje 0.1-2 ms között mozog, ez a másodperc ezred részét jelenti. Ez más (PHP / Java) rendszerekkel összehasonlítva akár többezerszeres sebesség különbséget jelent. Mivel az alkalmazásainkat tudjuk fordítani többféle környezetbe (CGI, FastCGI, Daemon, AIO multithread), az aktuális feladat illetve kívánt terhelésnek megfelelően extrém széles határok között skálázhatók.
A felhasználó számára ez leginkább azt jelenti, hogy nincs sehol várakozás, minden azonnal történik, ahogy elindít egy folyamatot, azonnal megjelenik az eredménye, minden várakozás nélkül. Tapasztalat, hogy a gyors rendszer a munkamorált is javítja. A skálázhatóság másik fontos aspektusa, hogy nagyon sok felhasználó egyidejű rendszerhasználata nem lassítja vissza a rendszert. (akár többtízezer felhasználó is tudja párhozamosan használni a rendszert annak lassulása nélkül)

Hatékonyság, Erőforrás igény

Az SEI CERT C-ben írt rendszer azonos feladatokat tekintve, egy PHP vagy más, interpreteres script alapú programozási nyelvhez képest akár 500x - 2000x, Java és más bytecode alkalmazásokhoz képest akár 100-500x gyorsabban futnak. Ez azt jelenti, hogy a rendszer adott számítási teljesítmény mellett akár százszor-ezerszer annyi ügyfelet tud kiszolgálni mint a konkurens rendszerek.

Webes kezelőfelület - korlátlan szabadság

A webes alapú kezelőfelületnek köszönhetően kliens oldalon szinte bármely operációs rendszer alatt használhatók az alkalmazások (akár mobil eszközökön is). A rendszer on-line mívolta miatt percrekész, friss információkat biztosít mindegyik telephelyen, a használatához csak internet kapcsolatra van szükség. A felhasználók biztonságos kommunikációját 128 bites SSL csatorna biztosítja, a listákat és bizonylatokat a rendszer PDF formában adja, azok szinte minden eszközön megnyithatók és eszköztől függetlenül azonos formában nyomtathatók. Mivel a rendszereink használatához csak egy böngészőre van szükség, az adott környezetben leghatékonyabb operációs rendszer vagy hardware kiválasztása egyszerű feladat. A webes felületet biztosítani képes számítástechnikai eszközök lényegesn olcsóbban beszerezhetők, mint komplett számítógépek, és a karbantartásuk is jelentősen kevesebb feladatot jelent a felhasználói oldalon. A rendszer könnyedén üzemeltethető akár ipari környezetbe szánt vékony kliensen is.
(A rendszer Apple iPad-on, vagy iPhone-on is problémamentesen kezelhető)

Többnyelvű felhasználói felület

Rendszereink igény szerint több nyelven kezelhetők, alkalmasak a nyelvekhez tartozó sajátosságok (akár külön menürendszer) megjelenítésére.

Megbízhatóság, stabilitás

Rendszereink gépi kódra fordulnak, és nem használnak interpretert a futáshoz, nem függnek azoktól (nem futnak különbözőképpen különböző verziójú interpreter alatt, lásd php), és nem bírnak azok rossz tulajdonságaival, és biztonsági hibáival sem.